Zie jij het leven ook graag door een roze bril?

Soms trekt een kleur je aan als was het een magneet. Als roze jouw geliefde kleur is is de kans groot dat je deze kleur gebruikt om je emoties uit te drukken. Althans volgens de kleurenpsychologie. Wil je graag weten wat roze nog vertelt over jou? De antwoorden vind je in deze blog over de kleur roze.

Kleur is communicatie

Kleur is een snelle manier van communicatie. Vooraleer jij nog maar één woord zegt, spreken de kleuren die jij draagt al. Ze laten een eerste indruk achter. Kleuren zeggen iets over je karakter, je kwaliteiten en je talenten. Kleur geeft inzicht in alle facetten van wie je bent. Kleurenpsychologie geeft meer inzichten over kleur en communicatie. Enorm boeiend, vind je ook niet?

Is roze je lievelingskleur?

Als roze je lievelingskleur is, ben je wellicht een romanticus die de wereld door een roze bril ziet. Je hebt een zacht en meelevend karakter, je houdt ervan voor anderen te zorgen en je bent gevoelig voor andermans behoeften. Deze karaktereigenschappen maken je tot een sympathiek persoon met een liefhebbend karakter.

Aandachtspuntje

Ben je een roze-liefhebber? Let dan wel goed op dat je niet teveel betrokken raakt bij andermans problemen en emoties. Want jouw zachte kant durft wel eens in deze val te trappen. Gelukkig is er ook daar weer een oplossing voor: draag even wat minder roze en een meer "stevige" kleur zoals rood om terug in evenwicht te komen.

Meer nood aan roze?

En omgekeerd werkt dat net hetzelfde. Draag net wat meer roze als je behoefte hebt aan steun of je gevoelige, vrouwelijke en zachte kant wil benadrukken.

Benieuwd naar jouw beste kleuren? Lees hier meer over een persoonlijke kleuranalyse.