Bijna iedereen heeft het wel in huis. Het is één van de meest gebruikte cosmeticaproducten. Het mooiste en meest natuurlijke resultaat krijg je wanneer je foundation een perfecte match is met je huidskleur, maar eeuwen geleden was dat juist níet de bedoeling. In deze blog lees je meer over het ontstaan van de foundation, de voordelen van de minerale foundations en de verschillende soorten foundation van i.am.klean.

De eerste foundations

De oude Egyptenaren waren de allereersten die gebruik maakten van make-up. We hebben het hier over duizenden jaren (5000 tot 10,000 jaar) voor Christus. Men gebruikte destijds een okergeel poeder om de huid lichter te maken, maar ook omdat de gele tint op dat moment in de mode was. Bij de oude Grieken en Romeinen destijds hield men van een lichter gezicht, dus werd het ingesmeerd met wit lood. Vooral de vrouwen deden dit elke dag. Die lichte, witte huid bleef ook eeuwen daarna nog in de mode. Het betekende dat je van rijke komaf was, want alleen vrouwen van rijke komaf hoefden niet buiten in de zon te werken en konden dus nooit een bruinere teint krijgen. Elizabeth arden kwam aan het begin van de twintigste eeuw (1910) met een Grecian Face Enamel. Dit was een foundation verkrijgbaar in twee kleuren en dit waren de eerste producten die de huid egaal maakten in de kleur van je huid. De foundation was geboren !

De foundations van nu

De afgelopen 100 jaar heeft de cosmetica industrie erg veel ontwikkelingen doorgemaakt. Inmiddels zijn er heel veel merken foundations op de markt in vele diverse tinten zodat ieder zijn tint kan kiezen die bij hem of haar past. Ook de formule wordt beter en gezonder voor de huid. Dat is ook de reden waarom ik grote fan ben van minerale make-up. Dit is gezonde make-up die zo weinig mogelijk ingrediënten bevat en huidverbeterend werkt.

Wat zijn de voordelen van minerale make-up?

  • De kans op allergieën of huidirritaties is klein, omdat minerale make-up geen parfum, bewaarmiddelen of synthetische kleur- en geurstoffen bevat.
  • Het is dus geschikt voor elk huidtype, zelfs het meest gevoelige.
  • Je poriën verstoppen niet met minerale make-up, waardoor je huid kan blijven ademen.
  • Nochtans is minerale make-up, dankzij de rijke pigmenten, net zo dekkend als de courante make-up. Oneffenheden, roodheden of vlekjes kunnen dus perfect worden gecamoufleerd.
  • Omdat minerale poeders zo sterk gepigmenteerd zijn, heb je er heel weinig van nodig. Je komt er dus lang mee toe.
  • In tegenstelling tot sommige vloeibare foundations voel je het poeder amper zitten op de huid, waardoor het ideaal is voor wie niet gewend is make-up te dragen.
  • Het versmelt goed met de huid en oogt daardoor heel natuurlijk.

De verschillende soorten foundation van i.am.klean

Loose Mineral Foundation Poeder

Deze minerale poeder is poeder en foundation in één. Het combineert het makkelijk aanbrengen van de poeder met de perfecte dekking van een foundation. Hoe meer laagjes, hoe meer dekking.

Liquid Glow Foundation

Wil je een op en top egaal resultaat bereiken met een volledige dekking, dan kies je best voor een vloeibare foundation. Dit is een rijke en volle beauty foundation die zeer licht aanvoelt en makkelijk is om aan te brengen. Deze foundation geeft een mooie gloed en een natuurlijke, medium dekking.

Compact Mineral Foundation

Bijpoederen onderweg? Deze compacte mineral foundation past in de handtas van elke type vrouw. Met de onmisbare Kabuki poeder je je neus bij, waar en wanneer je wil. Hoe meer laagjes je aanbrengt, hoe beter de dekking zal zijn.

BB Cream Second Skin

Dit is een licht dekkende crème die de huid egaliseert en hydrateert zonder dat je kan zien dat je make-up op hebt. Een perfecte basis als je niet graag veel make-up draagt, als je een droge huid hebt of als je net dat tikkeltje extra glow op je huid wilt hebben.

Is minerale make-up ook geschikt voor de rijpere huid?

Zeker, omdat het licht-reflecterende eigenschappen bevat, helpt het fijne lijntjes en rimpels te verminderen. En doordat de mineralen samen smelten met de huidoliën geeft de foundation een heel mooi natuurlijk resultaat waardoor je niet ziet en voelt dat je make-up draagt.

Wil je meer te weten komen over minerale make-up? Of wil je leren werken met minerale make-up. Contacteer mij dan zeker voor meer info over een persoonlijk make-upadvies