Vrolijk op je paasbest !

Er zijn van die uitdrukkingen die we regelmatig gebruiken, maar waarbij we zelden stilstaan bij de betekenis of de herkomst. ‘Er op je paasbest uitzien’ is er zo een: wat betekent dit? Deze opmerking wordt vaak gemaakt als iemand zich leuk/netjes heeft gekleed en op je paasbest betekent ook ‘op je allermooist’. Iemand die op zijn/haar paasbest gekleed is, heeft dus zijn/haar beste (nieuwe) kleren aan.

Uitleg betekenis

De uitdrukking wijst naar een oud gebruik, namelijk om met Pasen nieuwe kleren aan te trekken. Tegenwoordig gebeurt dit eigenlijk niet meer, maar tot ver in de twintigste eeuw nog wel. Als iemand dus tegen je zegt dat je er ‘op je paasbest uitziet’ dan weet je dat ze vinden dat je je best hebt gedaan met je outfit.

Positieve vibes

Wie moeite doet om zich mooi te kleden, straalt niet alleen meer zelfvertrouwen en positieve vibes uit, het zal ook aanstekelijk werken voor je omgeving. Wie goed in zijn of haar vel zit, straalt dit immers ook uit. Let ook maar eens op hun houding …Gelukkige mensen lopen met geheven hoofd, mooie rechte rug en hebben gegarandeerd een glimlach op hun gezicht.

Tips om je outfit samen te stellen

Vind je het lastig om zelf een mooie outfit samen te stellen? Dan geef ik hier alvast enkele handige tips om zondag op je paasbest de deur uit te gaan... Kies je lievelingsjurk of -jumpsuit, dan ben je met één kledingstuk klaar en hoef je er alleen wat leuke accessoires bij te kiezen. Zonder accessoires ziet je outfit er immers al snel wat saai uit, je pimpt je look snel op met leuke pumps, een mooi statement juweel, een sjaaltje, een riem, een handtas.... Vergeet zeker niet je make-up als finishing touch en je look is compleet geslaagd ! Let er ook op dat je max 3 kleuren gebruikt in je outfit, overdaad schaadt.....

Beetje hulp nodig?

Wil je hulp om outfits te kunnen samenstellen voor alle gelegenheden? Wil jij misschien ook weten welke jouw beste kleuren zijn? Of welke kledingstukken jou het meeste flatteren? Contacteer mij dan vrijblijvend voor meer uitleg over een persoonlijk kleur- of stijladvies.