Shoppen zonder gaten in je portemonnee deel 2

In het eerste deel van deze blog leerde je hoe je een succesvolle shopping-tocht voorbereidt. Het tweede deel staat vol tips om van je dag shoppen een geslaagde dag te maken. Met andere woorden: tips voor een heerlijk aangevulde kledingkast en elke ochtend een tevreden jij voor de spiegel.

Tip 1: wijk niet af van je lijstje

Meteen de moeilijkste tip. Een uitdaging, I know, maar echt belangrijk. Dit is de enige manier om miskopen te vermijden. Daarbij kan je je geld maar één keer uitgeven, dus waarom niet direct dan aan het juiste toch?

Tip 2: ga alleen shoppen

Ga, zolang je je stijl nog niet helemaal beet hebt, alleen shoppen. Niet sociaal maar wel goed voor je portemonnee en kleerkast. Als je met vriendinnen, partner of je kinderen gaat shoppen, laat je je vaak beïnvloeden door wat je gezelschap mooi vindt. Dikwijls koop je dan stukken die je achteraf minder vaak draagt. En dankzij je moodboard, weet je perfect zelf wat je mooi vindt.

Tip 3: Koop een volledige outfit

Deze tip is de leukste: koop een volledige look. Kies een volledige outfit, ook de accessoires zoals juweeltjes, sjaaltjes, tassen, schoenen…. Alles erop en eraan !

Tip 4: Thee is altijd een goed idee

Drink een kopje thee of cava. Als je goed geshopt hebt sowieso. Maar zeker ook als je niet direct vindt wat je zoekt. Zo kan je makkelijker weerstaan aan de drang van instant satisfaction (dat betekent dat je per se iets te wil kopen). Je hebt centen uitgespaard, dus dat drankje is dubbel en dik verdiend.

Schol!

Een beetje hulp nodig om jouw stijl te bepalen? Geef me snel een seintje en ik help je met veel plezier!