Lippen die stralen

Het is belangrijk om je lippen dagelijks te verzorgen om ze zacht en soepel te houden. Dat is de basis voor een stralende glimlach en mooie verzorgde lippen. In deze blog lees je meer over de dagelijkse verzorging en tips voor mooi opgemaakte lippen.

Droge lippen

De huid van je lippen is erg dun, waardoor je lippen minder goed beschermd zijn tegen invloeden van buitenaf en sneller vocht verliezen en hierdoor sneller uitdrogen. Droge lippen kunnen barsten, waardoor er velletjes ontstaan. Omwille van de koude is de winter vooral de grote boesdoener, maar onze lippen zijn gevoelig aan invloeden het ganse jaar door. Mijn advies is dan ook om het ganse jaar een kwalitatieve lippenbalsem te gebruiken. Deze werkt als een beschermend schild op je lippen. Zo verdampt vocht minder snel en rehydrateren je lippen. Smeer overdag om de paar uur een nieuwe laag voor een constante bescherming. Smeer zeker ook een laagje vóór het slapengaan.

Doe-het-zelf lipverzorging

Het is ook aan te raden om eenmaal per week je lippen zachtjes te scrubben. Meng een theelepel kokosolie met een halve theelepel fijne kristalsuiker voor een snelle doe-het-zelf-lipscrub. Neem een oude zachte tandenborstel en breng de scrub aan met zachte, cirkelvormige bewegingen. Verwijder de restanten met een tissue.

Tips voor perfect opgemaakte lippen

Voordat je de lipstick aanbrengt, hydrateer je je lippen met een balsem en je laat deze goed inwerken. Als je lippen terug droog zijn, kan het echte werk beginnen. Als je je opmaakt met foundation, kan je op het laatste even over de lippen gaan met je sponsje of foundationpenseel. Dit zorgt voor een goede hechting van wat volgt. Daarna lijn je je lippenomtrek af met een lippotlood van i.am.klean. Dit voorkomt dat de lipstick uitloopt in de rimpeltjes rond je mond. Kleur dan je lippen in met het lippotlood, dit zorgt voor extra hechting van de lipstick. Tenslotte kleur je je lippen met je favoriete kleur van lipstick van i.am.klean. Als je houdt van een beetje glans, kan je bovenop je lipstick nog een laagje lipgloss aanbrengen. Dit voelt bovendien ook heel aangenaam en verzorgend aan.

Wil je nog meer tips en trics rond make-up? Contacteer mij dan vrijblijvend voor een persoonlijk make-up advies.