Het belang van de juiste foundationkleur

Het kiezen van de juiste foundationkleur is cruciaal voor een vlekkeloze make-uplook. Hierbij is het belangrijk rekening te houden met de ondertoon van je huid. In deze blog probeer ik de 3 verschillende ondertonen toe te lichten en tips mee te geven zodat jijzelf kan zien tot welke groep jij behoort.

Warme ondertoon

Mensen met een warme ondertoon hebben vaak een huid die meer neigt naar geel, goud, of perzik. De aderen op hun polsen zien er meestal groen uit. Als gouden sieraden beter bij je passen, heb je waarschijnlijk een warme ondertoon. Mensen met een warme ondertoon hebben vaak warmere haarkleuren zoals goudbruin, koperachtig rood of donkerblond.

Koele ondertoon

Als zilveren sieraden je huidskleur flatteren, heb je mogelijk een koele ondertoon. Een koele ondertoon wordt geassocieerd met een roze, blauwe of lavendelkleurige tint in de huid. Als de aderen op je pols meer blauw lijken, heb je waarschijnlijk een koele ondertoon. Mensen met een koele ondertoon hebben vaak haarkleuren zoals asblond, middenbruin of zwart.

Neutrale ondertoon

Mensen met een neutrale ondertoon hebben vaak geen duidelijke overheersende warme of koele tinten in hun huid. Zowel warme kleuren (zoals perzik, abrikoos en zachte roodtinten) als koele kleuren (zoals roze, lavendel en koelere blauwtinten) kunnen er allemaal goed uitzien op iemand met een neutrale ondertoon. Mensen met een neutrale ondertoon kunnen zowel gouden als zilveren sieraden dragen zonder dat het er ongepast uitziet. Een foundation met een neutrale ondertoon past meestal het beste.

Vind je het moeilijk om zelf je ondertoon te bepalen en alzo de juiste foundation te kiezen? Neem dan vrijblijvend contact voor een persoonlijk make-up advies.