Dít zegt je lievelingskleur geel over jou

Iedereen heeft een favoriete kleur. Wist je dat je lievelingskleur een heleboel over je persoonlijkheid zegt? In de moderne psychologie gaan onderzoekers er vanuit dat er een nauw verband bestaat tussen kleuren en het gedrag en karakter van de mens. Achter elke kleur schuilt er een boodschap. In deze blog bespreken we de kleur geel.

Geel jouw lievelingskleur?

Als geel je lievelingskleur is ben je intelligent en creatief. Je bent vrolijk en optimistisch, iets waar anderen van genieten. Je bent ook nieuwsgierig en hebt zelfvertrouwen. Mannen en vrouwen die geel als favoriete kleur hebben, vinden kennis en leren erg belangrijk, zo ook in de liefde en binnen een relatie. Geel-fanaten zijn trouwens ook altijd rijk aan ideeën.

Geen fan van geel?

Als je niet van geel houdt of deze kleur nooit draagt, kan het zijn dat je twijfelt aan jezelf en de richting die je opgaat, omdat je geen duidelijke focus of doel hebt, en dat maakt dat je je soms onzeker en pessimistisch voelt. Wat heeft jou angstig en in de war gemaakt? Waar maak je je zorgen over?

Verminder het gebruik van de kleur geel

Als er teveel geel is in je leven, word je vaak te kritisch of cynisch op alles en iedereen om je heen. Je kunt wat zelfingenomen worden, en alleen maar bezig zijn met je werk of andere dingen die voor jou belangrijk zijn en de rest om je heen vergeten. Je vertrouwt alleen op kennis, omdat je het zo geleerd hebt of omdat het zo hoort en gaat daarbij voorbij aan je gevoel; jouw eigen intuïtie.

Vermeerder het gebruik van de kleur geel

Als er te weinig geel is in je leven, dan heb je weinig zelfvertrouwen of vertrouwen in het leven zelf, je weet niet wie je bent en wat je echt wilt, je hebt geen focus, geen duidelijke richting waar je echt voor durft te kiezen. Je kunt het misschien allemaal niet meer overzien en je voelt je onzeker en ongelukkig. Als je geconcentreerd moet zijn, doelgericht en beslissingen moet nemen, kan deze kleur je helderheid van geest en zelfvertrouwen geven.

Benieuwd naar jouw beste kleuren? Lees hier meer over een persoonlijke kleuranalyse.