De juiste kleuren voor een wintertype

De kleuren die je draagt, bepalen je uitstraling. Thuis én op je werk. Een kleuranalyse vertelt je welke kleuren bij jou passen en waarom. In deze blog zoomen we even dieper in op het wintertype. Je krijgt nooit een tweede kans om een eerste indruk te maken. In je privéleven, maar ook op je werk. Voor heel wat jobs zijn je uitstraling en capaciteiten even belangrijk. En de kleuren die je draagt, bepalen mee die uitstraling.

Welke kleuren staan een wintertype?

Ben je een wintertype, dan sta je best met koele kleuren: kleuren met een blauwe basis. Bijvoorbeeld alle blauwtinten, maar ook paarstinten zoals aubergine. Het is een misvatting dat wintertypes enkel met donkere kleuren staan: donkere harde kleuren flatteren inderdaad, maar om te contrasteren bestaat er ook lichte kleuren die perfect kunnen voor een wintertype, zoals lila of koud witgeel. Een wintertype staat heel goed met hard zwart/wit contrast en met knallende kleuren: fuschia, citroengeel en kobaltblauw. Deze combi’s werken goed voor een wintertype: donkerbruin met een fel accent (bv fuschia of turquoise), zwart in combinatie met wit, of zwart in combinatie met een felle kleur: paars, fel groen, citroengeel of fuschia. Ook fel biljartlakengroen is een topkleur voor een wintertype.

Basiskleuren voor schoenen, tassen en accessoires

Zwart is onmisbaar! Daarnaast kan je veel kleuren hebben, zolang het maar niet de warme tinten zijn. Denk aan heldere, koele kleuren zoals marineblauw, grijs, taupe, rood, fuchsia, wijnrood/bordeaux en roodbruin. Voor je sieraden kies je voor witgoud of zilver, zilver staat over het algemeen net iets beter.

Wat best te vermijden als wintertype?

Warme tinten als oranje, beige, bruin, oranje/rood, warm geel en pasteltinten zijn niet geschikt voor jouw huidsteint. Deze kleuren maken je huid grauw en accentueren de fijne lijntjes en wallen in je gelaat. Het is zelfs best mogelijk dat je de opmerking krijgt er wat ziekjes uit te zien.

Make-up voor het wintertype

Voor de make-up dienen de koele kleuren als uitgangspunt gebruikt te worden. Voor de foundation kies je rozige, koel beige tinten, maar zeker geen warm beige of terra tinten. uit het gamma van i.am.klean kan je best kiezen voor de pink kleuren van de loose mineral foundation of de coole kleuren van de liquid glow foundation. De blush oogt ook het mooiste in een rozige tinten zoals roze, pruim, donkerfuchsia... bij de loose mineral blush kies je best voor de perfect, popular of proud pink. Voor de oogschaduw kies je best krachtige koele kleuren: blauwnuances, blauwpaars, seringenpaars, blauwgroen en grijs. Laat de kleuren van je top of bovenkledij terugkomen. Bij de compact mineral eyeshadow kan je kiezen voor elegant, grateful, parkling, royal, dazzling..... en bij de loose mineral eyeshadow zijn fresh, cotton candy, diamond, mocha, mud.... geschikte tinten. Zowel de oogpotlood als de mascara mogen donkerbruin of zwart zijn. Je lippen mogen knallen met felle kleuren zoals fuchsiaroze, framboosrood, paarsrood, aubergine, rood.... uit het i.am.klean lipstick gamma kan je kiezen voor serena, crimson, poppy, deep purple....

Bekende wintertypes

Bekende wintertypes zijn Courtney Cox, Demi Moore, Dita von Teese, Liv Tyler, Catherine Zita Jones, Victoria Beckham….En denken we ook even aan types zoals Sneeuwwitje uit het welombekende sprookje.

Wil je ook graag weten welk kleurtype jij bent? Contacteer me en wij gaan samen op zoek naar jouw beste kleuren.