Accessoires zijn onmisbaar

Een accessoire kan een detail lijken maar toch bepalend zijn voor een goede look. Het is de finishing touch van je outfit. Het is een extra touch die je kleding transformeert, het je-ne-sais-quoi dat het verschil maakt. Het is dan ook belangrijk dat je hier ook vooral de juiste accessoires kiest die bij jouw kleur- en stijltype past. In deze blog kom je hier meer over te weten.

De kracht van één accessoire

Het toevoegen van één accessoire kan een outfit compleet veranderen. Als een jeans, T-shirt, en pumps-combinatie nogal saai lijkt, kies dan voor een paar schoenen in een knalkleurtje of een opvallende ketting of handtas en je look ziet er opeens heel anders uit. Goede accessoires kunnen je trouwens ook geld besparen omdat je ze kunt gebruiken om kledingstukken te updaten in plaats van nieuwe kledingstukken te kopen. Het loont de moeite om hierin te investeren.

Accessoires voor elk kleur- & stijltype

Met de juiste accessoires bedoel ik dat je moet rekening houden met je kleur- en stijltype. Ik geef hier een voorbeeld van elk.

  • Kleurtype: Ben je een warm type, dan kies je best je accessoires in gouden of warme tinten. Deze zullen je meer flatteren. Denk hier bvb aan een gouden brilmontuur.
  • Stijltype: Afhankelijk of je een zomer-, lente, winter- of hersttype bent, kies je best je accessoires in de stijl die overeenkomt met jouw kleurtype. Een zomertype kiest best voor fijne, stijlvolle tijdloze juwelen zoals een fijne zilveren ketting of witte pareloorbellen.

Het belang van je gelaatsvorm en beenderstructuur

We moeten niet alleen rekening houden met ons kleur- en stijltype, maar ook met onze gelaatsvorm en beenderstructuur. We hebben allemaal een andere gelaatsvorm: rond, vierkant, rechthoekig, hartvormig enz…. naar gelang deze vorm gaan we ons kapsel en juwelen kiezen. Vermijd bvb lange halskettingen als je een langwerkend gelaat hebt. Wat onze beenderstructuur betreft, deze bepaalt de grootte van je accessoires. Een fijne pols bvb vraagt een fijn polshorloge, armband, ring….

Wil jij ook weten welke accessoires het beste passen bij jou? Lees hier meer over stijladvies bij Klasse.