9 tips om er niet uit te zien als een gesmolten ijsje

Om er niet uit te zien als een gesmolten ijsje en jezelf koel en fris te houden, zijn er verschillende stappen die je kunt nemen. Hier zijn enkele tips:

1. Verander je routine

Warm weer, zon en water… je gewone make-up is al snel te veel op zulke dagen. Hoe meer lagen je op je gezicht smeert, hoe meer kans je hebt dat het een rommelboeltje wordt. Ga dus voor minder, lichter en waterproof.

2. Voorbereiden en beschermen

Je huid goed reinigen en insmeren met dagcrème is een onmisbaar begin. Zoals altijd. Een dagcrème met een zonnefilter of SPF is ideaal. Maar gebruik altijd sowieso nog zonnecrème nadat je je dagcrème aanbrengt. Je kan je huid niet genoeg beschermen tegen de zon. Heb je een vette huid? Gebruik dan een primer voor je je foundation aanbrengt. Ideaal hiervoor is bijvoorbeeld de Klean Primer van i.am.klean. Daarna breng je een foundation met minerale pigmenten aan of een BB crème. Die zorgen ervoor dat je minder transpireert, je make-up blijft dan beter zitten. Zit er ook nog een SPF in je foundation? Perfect, dan ben je nog beter beschermd tegen de zon. Een beetje zonnepoeder op de plaatsen waar de zon je gezicht het eerste raakt (denk voorhoofd-neus-wangen-kin), geeft je een mooie zomerse gloed. Vergeet niet alles mooi in elkaar te laten uitlopen (blenden in make-up taal).

3. Blozende wangen

Blush geeft je gelaat een frisse look. Ook als je al een bruin kleurtje hebt. Als je twijfelt over de juiste kleur, kies dan voor een perzikkleurige teint; dit staat iedereen goed. Let wel op dat je je blush niet te dicht bij je haarlijn zet omdat je zweetdruppeltjes zich wel eens met je blush mengen en dat is een beetje een vreemd zicht. Zet gewoon de appeltjes van je wangen aan (daar waar je wangen boller worden als je lacht). Tip: Mineral Blush ‘Pleasant Peach’ van i.am.klean is een mooi voorbeeld hiervan.

4. Ga voor gloss

Zowel voor je lippen als voor je ogen.

Lippen Een matte, felle lipkleur vormt geen goede combinatie met zweet en warmte. Voor je het weet loopt je lippenstift uit en lijk je op een mislukte clown. De oplossing? Een lippenbalsem of (transparante) gloss is bij warm weer je ideale bondgenoot. Omdat het product glimt, valt het zweet op je bovenlip nauwelijks op. Je kan je lippen extra beschermen (en dat is echt wel nodig als de zon schijnt!) door een lippenbalsem te kiezen met een hoge beschermingsfactor. Probeer zeker eens de lipgloss ‘Coral’ (koraalrood) of ‘Excited’ (oudroos) van i.am.klean.

Ogen Je hebt het zeker al eens gezien: zwetende fel opgemaakte oogleden. Niet direct aantrekkelijk. Kies in plaats van een oogschaduw op poederbasis ook hier voor een gloss. Hierdoor voorkom je uitlopen en vreemde blikken van je omgeving. En je mascara waterproof natuurlijk oftewel panda-ogen proof).

5. Poeder for president

Poeder je neus en de rest van je gezicht ook, zeker je T-zone. Je airbrusht je gezicht op deze manier, de poeder zorgt ervoor dat de boel niet verdwijnt of uitloopt. De Mattifying Powder van i.am.klean Is de ideale fixator. Als je je poeder en borsteltje meeneemt verhinder je ook tijdens de rest van de dag dat je er als een glimwormpje gaat uitzien.

6. Water, de rest komt later

Dat je tijdens warme dagen veel, zelfs heel veel, water moet drinken wist je al. Maar vergeet zeker je huid ook niet extra te hydrateren. Dit kan door een hydraterend serum te gebruiken. Het serum zorgt balans en het beperkt de talgproductie. En dat is weer mooi meegenomen om minder te glimmen. Een hydraterende spray in je tas helpt je om je huid regelmatig te voorzien van het broodnodige vocht en tegelijk verfrist het je zonder je make-up door elkaar te halen. Ideaal toch? Probeer eens Eau Thermale van Avène, je gaat het frisse gevoel niet meer kunnen missen!

7. Hup met haren

Haren en opgemaakte wangen zijn meestal geen ideale combo. Een opgestoken coupe is niet alleen lekker fris, het zorgt er ook voor dat de buurt van je make-up zweet- en vetvrij blijft. Te veel gedoe, dat opsteken? Sla aan het vlechten. Lekker makkelijk. Zo nu en dan een paar druppeltjes verzorgende olie in de punten om uitdroging te voorkomen en klaar

8. Goed geurtje

Geurwaters zijn een zaligheid op warme dagen. Ze verspreiden bloemige en frisse geuren en brengen je zo in vakantiestemming. En in tegenstelling met parfum hoef je geen schrik te hebben voor pigmentvlekken als je in de zon komt omdat ze geen alcohol bevatten. Clarins en R&G zijn twee merken met een ruime keuze aan frisse zomergeuren

9. Last but not….

De moeder van alle regels in de zomer en eigenlijk altijd: ga beschermd de zon in. Kies voor zonnecrème met een hoge zonbescherming (vanaf SPF 20), smeer elke twee uur, mijd de zon tussen de middag en doe een rieten hoed en grote zonnebril op. Stylish en veilig.