5 tips voor stijlvolle stranddames

Wat als je uit die ligstoel komt? Want geef toe, ook dan wil je er stijlvol uitzien. Gelukkig hoeft het allemaal niet moeilijk of ingewikkeld te zijn. Met de volgende tips kom je al een heel eind. Kies in ieder geval voor soepel vallende, luchtige jurkjes. Ze zijn gemakkelijk aan en uit te trekken, drogen snel en je kunt ze makkelijk meenemen in je tas. Op het strand zijn de fashionregels niet zo streng, dus laat je gaan, mix & match en geniet!

1. De maxi-dress

Een maxi-dress is altijd een zaligheid, en zeker op het strand. Luchtig, speels en een instant sierlijk silhouet, wat wil je nog meer? Je kan de jurk snel aan en uitdoen en draagt er probleemloos je bikini of badpak onder. Lekker makkelijk. Een etentje of strandfeestje gepland aansluitend? No worries, met een paar klassevolle sandaaltjes, leuke oorbellen en een mooie ketting ben je klaar voor een avond vol plezier.

2. Hippiestijl

Deze stijl is hét he-le-maal als je houdt van de boho- en Ibizasfeer. Bloemen in je haren, prints in warme tinten, franjes, suède, kralen, kaftans en accessoires, veel accessoires, heel veel ;-). En vergeet je rieten tas niet, die maakt het plaatje compleet. Je ziet, de mogelijkheden zijn oneindig om deze zomer een sfeervolle sixties sfeer te creëren.

3. Off-shoulder

Wil je een instant hot chic look om de strand catwalk betreden? Dan is er maar één ding waar je aan moet denken: de off-shoulder look. Je draagt er best een bandeau of strapless bikini onder, dat match het mooist. Ooit werd deze look geïntroduceerd als een informele warrige zomerlook maar nu past hij ook perfect bij een etentje of feestje aansluitend op je stranduitje. Bloesjes of jurkjes, het maakt allemaal niet uit, blote schouders zijn altijd elegant en mooi om naar te kijken.

4. Zachte kleuren

Dé zomertrend van 2023 is toch wel pastelkleuren. Ze zijn gemakkelijk te combineren en ze geven een frisse, zomerse look. Als je aan pastel denkt denk dan: licht roze, licht blauw, licht geel of groen. Als je op veilig wil spelen combineer je ze makkelijk met neutrale kleuren zoals offwhite, camel of kaki. Durf je al eens te experimenteren? Combineer dan pastelkleuren met felle tinten van dezelfde kleur. Klassevol en elegant. Ook pasteltinten onderling combineren geeft verrassend leuke combinaties. Probeer het maar eens, je zal versteld staan.

5. Accessoires

Daar zijn ze weer, mijn favorietjes. Ze maken elk outfit af, dus ook je beachlook. Je mag je helemaal laten gaan wat mij betreft: een grote strohoed, leuke slippers, een paar knallende sieraden of een oversized zonnebril. Het kan allemaal. Yep, je ziet het goed: opvallen is de boodschap!

Zin in meer tips om stijlvol voor de dag te komen? Contacteer mij dan snel voor een persoonlijk stijladvies.