Blog

Volg onze laatste nieuwtjes

Shoppen zonder gaten (in je portemonnee) Overzicht

Shoppen zonder gaten (in je portemonnee)

Shoppen, er is weinig dat wij vrouwen leuker vinden… Niets denk ik zelfs ……

Om ervoor te zorgen dat het ook echt leuk blijft, zonder gaten in je portemonnee en miskopen in je kast, geef ik je met plezier een paar tips voor vóór en tijdens het shoppen.

Tips vóór het shoppen


We beginnen met me-time. Of beter gezegd, you-time eigenlijk.

Om te weten wat je echt nog mist in je kast krijg je een opdracht die je in je eentje moet maken. Ik weet het, opdrachten en shoppen lijken weinig met elkaar te maken te hebben, maar lees snel verder, hier komt ie:
Visualiseer je stijl in verschillende situaties. Concreet betekent deze opdracht dus dat je voor jezelf even stilstaat wanneer je welke kleding nodig hebt. Ik geef een paar voorbeelden om het makkelijker te maken:

1. Hoeveel van je tijd breng je op je werk door en welke kleding heb je daarvoor nodig?
2. Ben je iemand die vaak uitgaat? Wat draag je dan het liefste?
3. Heb je kleine kinderen? Wat vind je dan de makkelijkste kledij als je met hen bezig bent?
4. Je schrijft dus per categorie je stijl en soort kleding op die erbij horen en je geeft aan of je dit vaak/regelmatig/zelden doet.

Snap je waar ik naartoe wil?

Op deze manier kan je makkelijker bepalen welke en hoeveel kledingstukken je nodig hebt binnen een bepaalde categorie. Als je bijvoorbeeld (ik hou van voorbeelden :-) ) merkt dat je niet zo vaak uitgaat naar gelegenheden waarbij je een feestkleedje draagt, heeft het weinig zin om er nog eentje te kopen, ook al is het kleedje dat je straks ongetwijfeld zal zien echt wel een schatje. Ook interessant om te bekijken is het aantal dagen dat je een kledingstuk kan dragen vooraleer het gewassen moet. Jeansbroeken, jassen en rokken hebben minder vaak een sopje nodig dan hemdjes of topjes dus het is vanzelfsprekend dat je meer bovenkleding nodig hebt dan onderkleding (lingerie uitgezonderd natuurlijk :-) ).
Dan nog een paar tips voor je echt mag vertrekken:
· Basisstukken draag je vaak en kan je makkelijk combineren, dus zorg dat ze van een goede kwaliteit zijn. Een beetje duurder is dus ok.
· Statementstukken geven pit aan je outfit maar ze zijn vaker trend gebonden. Daardoor zijn ze minder tijdloos. Dus even nadenken of je hier veel geld aan wil geven.
· Trends zijn leuk, maar verlies je er niet in. Vul je kast er mee aan, maar alleen met die trends die bij jouw persoonlijke look passen. Alle andere laat je met een gerust hart passeren.
· Maak een moodboard (daarover had ik het al in één van mijn vorige posts)
· Bekijk online of in de catalogen welke kledingstukken je aanspreken en of ze binnen je budget en lijstje passen. Zo kan je straks heel gericht shoppen zonder afgeleid te worden. Want we kennen onszelf. We worden snel verliefd niet? Op zo een mooi stuk in de etalage. We volgen ons hart, kopen het in een impuls en dragen het daarna nooit of bijna nooit. Herkenbaar?
Voilà, je lijstje met hetgeen je nodig hebt is klaar, je weet precies waar je naar op zoek bent dus go!

Tips tijdens het shoppen

Tip 1

Meteen de moeilijkste tip: wijk niet af van je lijstje!
Een uitdaging, I know, maar echt wel belangrijk. Denk aan de gaten en de miskopen waar ik het in het begin over had.

Tip 2

Ga, zolang je je stijl nog niet helemaal beet hebt, alleen shoppen. Niet sociaal maar wel goed voor je portemonnee en kleerkast.
Als je met vriendinnen, partner of je kinderen gaat shoppen, laat je je vaak beïnvloeden door wat je gezelschap mooi vindt. Dikwijls koop je dan stukken die je achteraf minder vaak draagt.
En dankzij je moodboard, weet je perfect zelf wat je mooi vindt.

Tip 3

Deze tip is de leukste: koop een volledige look. Kies een volledige outfit, ook de accessoires zoals juweeltjes, sjaaltjes, tassen, schoenen…. Alles erop en eraan !


Tip 4

Drink een glas cava. Als je goed geshopt hebt sowieso. Maar zeker ook als je niet direct vindt wat je zoekt. Zo kan je makkelijker weerstaan aan de drang van instant satisfaction (dat betekent dat je per se iets te wil kopen). Je hebt centen uitgespaard, dus die cava is dubbel en dik verdiend.


Schol!

Andere blogitems

×

Nieuwsbrief

Ontvang de nieuwste Klasse updates rechtstreeks in je mailbox. Geen zorgen, we sturen je geen spam.